Audi S-Line, mikä se on?

BMW:llä on M Sport, Mercedes-Benzillä on AMG Line ja Audilla S-line – muotoilu- ja sisustuspaketti, joka antaa jokaiselle Audi-mallille urheilullisemman ja dynaamisemman ilmeen. 

Näyttää siltä, ​​​​että jokaisella autonvalmistajalla on valikoimassaan varustelutaso, joka saa auton näyttämään urheilulliselta ja dynaamiselta vaikka sillä ei todellisuudessa kasvateta auton suorituskykyä. Audilla sitä kutsutaan S-Lineksi. 

Mitä siis S-Line varusteluun ja pakettiin kuuluu oikeastaan? Käymme läpi seuraavat asiat:

  • Audi S-Line ulkomuoto 
  • Audi S-Line sisätilat 
  • S-Line laitepäivitykset 
  • Millaista on ajaa Audi S -linjan autoilla 
  • Missä autoissa on S-Line valittavissa

Audi S-Line ulkomuoto

Audi S-Line, mikä se on?

Kuvissa on uusin Audi A1 Sportback. Vasemmalla on A1 Sport ja oikealla A1 S-Line.

Edessä A1 S-Line mallissa on erilainen, jonka ulkosäleikössä on harmaat “terät”, jotka ulottuvat alareunaan asti ja eroavat korin väristä. Molemmilla sivuilla helma työntyy ulos kynnyslistasta. Takaa katsottaessa takapuskuri on erilainen S-Linessa. Myös takaikkunan yläreunassa oleva takasiipi on S-Linen muotoilua ja siipi on myös isompi kuin sport mallissa. Autossa on myös isommat alumiinivanteet sekä matalampi / jäykempi jousitus sekä pieni S-Line merkki molemmissa etulokasuojissa viimeistelemässä lookkia. 

Audi S-Line, mikä se on?

A1 S-Linen tyyliin tehdyt muutokset eivät toistu tarkasti muussa Audi-mallistossa, mutta erot S-Linen ja alemman tason mallien välillä ovat suurin piirtein samat kuin tässä esimerkissä: näkyvämpi etupuskurin säleikkö, sivuhelmat, takapuskuri, takaspoileri, isommat alumiinivanteet, matalampi sekä jäykempi jousitus sekä S-Line merkit.

Audi S-Line, mikä se on?

Audi S-Line sisältä

Jälleen kerran käytämme esimerkkinä viimeisintä A1 Sportbackia, joka on kuvassa yllä, jossa A1 Sport on vasemmalla ja A1 S-Line oikealla.

A1 S -sarjassa on urheiluistuimet, joissa on keinonahkaiset lisäykset ja kohokuvioitu S-Line -logo; kojelaudassa ja keskikonsolissa kirkas metalliefekti; rei’itetty nahka ja S-Line merkki ohjauspyörässä; kirkkaat harjatusta teräksestä tehdyt polkimet; ja S-Line kynnyslevyt.

Jälleen S-linjan ja alemman tason mallin sisätilojen erot vaihtelevat Audi-malliston välillä, mutta muutokset ovat suurin piirtein samat kautta linjan: urheiluistuimet, harjattua terästä – kojelaudan verhoilu, S-Line merkki ohjauspyörässä, harjattua terästä olevat polkimet, S-Line kynnyslevyt.

Audi S-Line, mikä se on?

S-linja: varustelu

A1:n tapauksessa S-Line sisältää hyödyllisiä varustepäivityksiä alemman tason Technik- ja Sport-malleihin verrattuna. LED-ajovalot ja sisävalaistuspaketti, manuaalinen ristiselän säätö etuistuimissa ja takapysäköintitunnistimet ovat kaikki mukana.

Mitä korkeammalle Audin ruokaketjua mennään S-Linen ja alemman tason mallien vakiovarusteluerot kasvavat ja monimutkaistuvat erittäin paljon – ja niistä voisi kirjoittaa oman kirjan vaikkapa. Audilla on loppujen lopuksi erittäin laaja valikoima autoja.

Audi S-Line, mikä se on?

Näyttää urheilullisemmalta, mutta onko S-linjalla urheilullisempaa ajaa?

Kyllä, vähäsen. Tuuma tai kaksi isommat alumiinivanteet ja senttimetri tai kaksi matalampi jousitus eivät juuri muuta auton ajettavuutta kovinkaan paljon. Mutta S-Line pitää sisällään myös jäykemmät iskunvaimentimet, jotka auttavat autoa sekä kuskia suoriutumaan mutkissa, sillä S-Line malleissa on vähemmän rungon kallistusta kuin matalamman tason mallissa, mikä tekee siitä hieman hauskemman ajaa. Kompromissina voidaan toki pitää erittäin kuoppaisia tai epätasaisia teitä, jossa tärinä tietenkin välittyy ohjaamoon enemmän kuin perusmallin Audissa.

Yleisesti ottaen S-Line tarjoaa siis autolle pääasiassa kosmeettista päivitystä sekä pienen määrän urheilullisempaa fiilistä. Mikäli tämä ei riitä on syytä kääntää pää Audin S tai RS -mallistoon, jossa muutokset eivät ole enää vain kosmeettisia. 

Mitä Audi-malleja on saatavilla S-Line varustelulla?

Audi A1 Sportback
Audi A3 Sportback, A3 Saloon, A3 Cabriolet
Audi A4 Saloon, A4 Avant
Audi A5 Coupe, A5 Cabriolet, A5 Sportback
Audi A6 Saloon, A6 Avant
A7 Sportback
Audi A8
Audi Q2
Audi Q3, Q3 Sportback
Audi Q5
Audi Q7
Audi Q8
Audi TT Coupe, TT Roadster
Audi e-tron

Auto Nordic räätälöi juuri sinulle sopivan Audin

Onko kiikarissa Audi S-Line, astetta dynaamisempi Audi S tai kenties RS? Olemme kustomoineet autoja jo vuosia ja teemme tätä jatkuvasti. Meidän kautta saat tilauksesta unelmiesi auton juuri sillä varustuksella sekä ulkonäöllä mistä olet haaveillut.

Tutustu nykyiseen valikoimaan tästä!

Mikäli valikoimasta ei juuri tällä hetkellä löytynyt sinulle sopivaa menopeliä – otathan rohkeasti yhteyttä ja kerrot tarpeistasi. Toteutetaan unelmasi yhdessä!