Kuinka ostaa käytetty auto?

Kuinka ostaa käytetty auto?

Moi,

Olen Teemu Auto Nordicilta ja jaan tässä ajatuksiani siitä, kuinka ostaa käytetty auto ja mitä kannattaa ottaa huomioon lähtiessään autokaupoille.

Autokaupan ala on jatkuvassa muutoksessa. Kuinka ostaa käytetty auto tänä digitalisaation aikana? 

Uusi vai käytetty auto?

Niin käytetyn kuin uudenkin auton ostaminen ja myyminen oli aiemmin (ennen kuin internet oli joka puhelimessa) melko yksinkertaista.

Tarvitsi suunnata vain paikalliseen autokauppaan tai -kauppoihin, asuinpaikasta riippuen, valita auto, käydä koeajolla, neuvottella hinta (vaihtoautolla tai ilman) ja ajaa kotiin tyytyväisenä uuden auton omistajana. 

Kaikki tämä saattoi tapahtua jopa saman päivän aikana, koska internet ei ollut sekoittamassa pakkaa. Nykyään asiat ovat toisin.

Kuluttajilla on käytössään sivustoja, kuten nettiauto.comautotie.fitori.fi ja autotalli.com.Kuluttajan täytyy pahimmassa tapauksessa viettää sopivan käytetyn auton etsimiseen päiviä ja käydä läpi satojen autokauppiaiden valikoimia.

Tämä tarkoittaa sitä, että auton ostajan on selattava tuhansia autoja. Kuinka päätöksen voisi tehdä helposti, saatikka pikaisesti?

Autokaupoilla käyminen vaikuttaakin olevan yllättävän vaikeaa, vaikka itse autot ovat pysyneet samanlaisina tai muuttuneet parempaan.

Autoliikkeet ovat edelleen siellä, missä ne olivat 10–20 vuotta sitten, ja todennäköisesti nämä olemassa olevat liikkeet ovat uudistaneet konseptejaan. Kaiken kaikkiaan autokauppiaita on paljon enemmän kuin ennen.

Suomessa autoilla on edelleen keskimäärin erittäin suuret mittarilukemat ja lisävarusteet ovat suhteellisen vaatimattomat, ellei niitä olla tuotu ulkomailta.

Vähän ajettu käytetty auto on usein kuitenkin uutta vastaava, ja siksi niin suosittu Suomessa.

Kuinka löytää juuri itselle sopiva, hyväkuntoinen käytetty auto? Entä kuinka olla varma siitä, että  auto on parhaassa kunnossa?

Me Auto Nordicilla haluamme auttaa sinua tässä. Auton tulee tuoda jokapäiväiseen elämääsi hyvää fiilistä ja käyttötarkoitusta kuljettaessasi perhettäsi kouluun, mennessäsi töihin tai mihin vain autoa tarvitsetkaan. 

Elämä alkaa Auto Nordicista, ole erilaine!

Me myymme suomalaisia autoja ja tuomme myös ulkomailta hyvin varusteltuja, pääsääntöisesti saksalaisia, premium-autoja – hyvännäköisiä sellaisia. 

Alla on kuitenkin muutama asia, joita kannattaa miettiä ennen kuin lähtee autokaupoille. Me autamme mielellämme, mutta pohjatyötä on aina hyvä tehdä myös etukäteen.

1. Diesel vai bensa, hybridi vai sähköauto?

Kysymyksiä, joita kannattaa kysyä itseltään, kun miettii ostaisiko uuden vai käytetyn auton:

 • Mikä auto kannattaa ostaa käytettynä?
 • Mikä on juuri minulle sopivin ratkaisu?
 • Kuinka paljon ajan autoa vuodessa? 
 • Ajanko enimmäkseen matka-ajoa vai tuleeko kilometrit lähinnä kaupunkiajossa? 
 • Ovatko ympäristöasiat minulle tärkeitä vai haluanko vaikkapa voimakkaan moottorin (Voimakas moottori ja pieni kulutus eivät juuri kulje käsi kädessä, kun taas pienempi moottori tarkoittaa pienempää kulutusta, mikä tekee autosta ekologisemman)?

Sähköautot ovat siinä mielessä mielenkiintoisia, että ne ovat erittäin tehokkaita eivätkä saastuta ollenkaan.

Sähköautojen lataaminen on vielä kuitenkin kiusallisen hidasta verrattuna perinteiseen tankkaamiseen, joskin se nopeutuu koko ajan.

Kuinka paljon hybridi säästää rahaa?

Hybridiautojen tarjoamat mahdolliset rahalliset säästöt riippuvat paljolti siitä, millaisen hybridiauton ostaa, ja miten sitä pystyy mahdollisesti lataamaan. 

Hybridejä löytyy jo laajalti myös käytettyjen autojen markkinoilta, ja yleensä hybridiautojen akuille myönnetään pitkiä takuita, joten akkujen kestävyys ei lähtökohtaisesti ole ongelma käytettyä hybridiä ostettaessa.

Auton hankintahinnassa suurimmat säästöt ovat saatavissa, mikäli ostoslistalla on tehokas premium-tasoinen automalli. 

Tällöin säästöt voivat kohota esimerkiksi Porschen tapauksessa kymmeniintuhansiin euroihin vastaavantehoisiin pelkällä polttomoottorilla varusteltuihin autoihin nähden.

Syy on verotuksessa. Hybridi tuo valtavasti lisätehoa ja samalla alentaa ajoneuvoveroa.

Käyttökuluiltaan pistokkeesta ladattavat plug-in-hybridit ovat edullisempia, mikäli autoa pystyy lataamaan edullisesti kotona sekä työpaikalla.

Plug-in-hybridit pystyvät hyödyntämään myös julkisia latauspisteitä, jotka ovat esimerkiksi monissa kauppakeskuksissa ilmaisia. 

Hankintahinnaltaan pistokehybridit ovat toisaalta vastaavia polttomoottoriautoja kalliimpia, joten hintaerotuksen kattamiseksi saa tyypillisesti ajaa pitkäänkin, jopa kymmeniätuhansia sähköisiä kilometrejä.

Perinteisten täyshybridien etu liittyy edulliseen hankintahintaan. Vaikka autolla ei pystyisikään ajamaan sähköllä kuin enimmillään muutaman kilometrin yhtäjaksoisesti, voi hybriditekniikka säästää useamman litran polttoainetta sataa kilometriä kohden.

Kuinka ostaa käytetty auto?

2. Minkä merkkinen auto kannattaa ostaa käytettynä?

Ensin kannattaa valita automerkki ja malli, ja päättää sitten haluaako kyseisen automerkin perus- vai paremmin varustellun version. 

Vaikka tarkkaa automerkkiä ei vielä tietäisikään, kannatta joitain rajuksia silti itselleen asettaa. 

Jos pystyy rajaamaan auton esimerkiksi valmistusmaan perusteella, on paljon helpompaa lähteä seulomaan itselleen parasta autoa kaikista vaihtoehdoista. 

Onko mieluinen auto japanilainen vai saksalainen, vai peräti ruotsalainen tai korealainen? Me Auto Nordicilla suosittelemme lämpimästi saksalaista vaihtoehtoa.

Alla näet listan nettiauto.comin myydyimmistä autoista merkeittäin vuonna 2017.

Kuinka ostaa käytetty auto?

3. Minkä ikäinen auto kannattaa ostaa käytettynä?

Huoltohistorian tärkeyttä käytettyä autoa hankkiessa ei voi liikaa korostaa.

Me Auto Nordicilla ajattelemme, että auto on vain niin hyvä kuin sen huoltohistoria. 

Jos huoltokirjaa ei ole tai se on vajaa, kasvavat riskit huomattavasti auton iästä riippumatta.

Auto Nordic Oy tarkistaa omien autojensa kohdalla, että myös digitaaliset huoltohistoriat ovat kunnossa. 

Niistä olisi hyvä olla jonkinlaisia tositteita, jos varsinaista huoltokirjaa ei ole.  Ikä on vain numeroita, varsinkin autosta puhuttaessa. 

Meillä voi olla vähän ajettu mutta vanha, tai parin vuoden ikäinen, mutta paljon ajettu auto. Ikä ei siis välttämättä kerro paljoa auton kunnosta. 

Elektroniset lisälaitteet ovat yksi harvoista autojen seikoista,jotka vanhenevat ajan kanssa varsinaisesta käytöstä riippumatta. 

Kuinka ostaa käytetty auto?
Tulos perustuu Auto Nordicin markkinointitutkimukseen

Monesti auto, joka on ollut kallis uutena, on melko hyvä myös käytettynä.

Toisaalta taas edulliset autot on rakennettu yksinkertaisesti, jolloin niissä on vähemmän särkyviä osia. 

Nyrkkisääntöjä ei oikeastaan ole, mutta noin 10 vuotta vanha ja alle 200 000 kilometriä ajettu laadukas premium-auto on yleensä hyvä ostos. 

4. Kannattaako ostaa uusi vai käytetty auto?

Uudessa autossa on uuden auton takuu ja tuoksu ja kaikki toimii varmasti. Jopa varusteet on mietitty valmiiksi. Hinta on kuitenkin aina sen mukainen.

Käytetyissä autoissa on paljon enemmän variaatioita kunnon, hinnan ja iän suhteen.

Myös varusteet ovat ne, mitkä autossa sattuu olemaan. Käytettynä voi kuitenkin ostaa sellaisen auton, mistä voisi uutena vain budjettinsa vuoksi haaveilla.

Tosiasia on se, että uuden auton hinta tippuu vähintään kymmenen prosenttia siinä vaiheessa, kun se ensimmäisen kerran ostetaan.

Ensimmäiseen arvonalennukseen ei siis tarvitse ajaa autolla metriäkään.

Sen jälkeen, riippuen automerkistä, mallista, moottorin tyypistä, lähtöhinnasta ja käyttötarkoituksesta, auton hinta tippuu tasaisesti koko ajan lisää.

Suhteessa auton hankintahintaan, uuden auton hinta arvo alenee huomattavasti enemmän kuin käytetyn auton arvo. Käytännössä käyttöarvo on kuitenkin sama.

Dieselmoottori on bensiiniä pitkäikäisempi ja siten käytettynä järkevä.

Polttoaineveron vuoksi kannattaa kuitenkin tehdä laskelmat siitä, millä vuosittaisella ajomäärällä diesel olisi bensiiniä kannattavampi valinta.

Taloudellisesta näkökulmasta katsottuna käytetyn auton ostaminen kannattaa

Käytetystä autosta on huoltohistorian lisäksi hyvä selvittää sen mahdollinen kolarihistoria.

Auto on valmistettu osista, joista suuri osa ei ole näkyvissä. Vaikka auto olisi päällisin puolin kunnossa, kaikki onnettomuudet ja kolarit voivat silti vahingoittaa sen turvajärjestelmiä, ohjausta ja käsiteltävyyttä sekä yleistä luotettavuutta. 

Jos auto on kolaroitu, sen kuuluu olla edullisempi kuin vastaava kolaroimaton auto – vaikka se olisikin korjattu kunnolla.

Tässä tapauksessa käytetyn auton ostaminen tuo selkeän edun uuden ostamiseen verrattuna.

Me Auto Nordicilla selvitämme aina sekä auton huolto- että kolarihistorian. Kun ostat auton meiltä, voit olla varma siitä, että se on käynyt läpi perusteellisen tarkastuksen.

Voit siis olla luottavaisin mielin siitä, ettei epämieluisia yllätyksiä ole luvassa.

Vähän käytetty auto

os auto on esimerkiksi pölyinen, likainen, haiseva tai naarmuuntunut, on näiden seikkojen perusteella helppo luoda mielikuva siitä, kuinka hyvin edellinen omistaja on huolehtinut autostaan.

Toki auto voi olla teknisesti kunnossa vaikka se olisikin likainen, mutta yllättävän usein ulkoisesti huonolla pidolla oleva auto on myös huonosti huollettu.

Me Auto Nordicilla ostamme pääsääntöisesti siistejä ja vähän käytettyjä autoja, mutta siivoamme ja puhdistamme aina kaikki autot läpikotaisin, ennen kuin ne tulevat myyntiin. 

Jos autollamme on kuitenkin ajettu vaikkapa 200 000 km, niin luonnollisesti me myös huollamme auton huolto-ohjelman mukaisesti, jotta varmistamme että auton ylläpito on ajan tasalla. 

Kuinka ostaa käytetty auto?

Käsittelemme jokaisen auton maalipinnan ja vahaamme sekä kiillotamme auton laadukkailla tuotteilla. Näillä toimenpiteillä auto saa hyvän suojan pitkäksi aikaa.

Jokainen Auto Nordicin työntekijä on myös autoharrastaja, ja filosofiaamme kuuluukin, että asiakkaammekin ajavat vain tyylikkäillä autoilla.

Sen takia parannamme usein myös autojen ulkonäköä vaikkapa vanteilla ja korin osilla.

Uskomme autojen urheilullisuuteen, joten parannamme hiukan myös joidenkin autojemme suorituskykyä.

Teemme myös parannuksia autojen ulkonäköön ja suorituskykyyn tilauksesta.

On paljon miellyttävämpää, kun pääsee itse vaikuttamaan siihen, miltä tulevaisuuden autonsa näyttää. 

Laadukkaat ja järkevästi hinnoitellut ajoneuvojen muutostyöt tapahtuvat vuosien kokemuksella.

Annamme ajoneuvollesi toiveidesi mukaisen uuden elämän ja viemme sen ulkonäön sekä tekniset valmiudet seuraavalle tasolle. 

Kauttamme saat myös Auto Nordic Lisäturvan joka on normaalia kuluttajasuojalain mukaista virhevastuuta huomattavasti kattavampi.

Sen voi saada maksimissaan 9 vuotta vanhoihin ja 180 000 km ajettuihin autoihin. Kysy lisää myyjiltämme!

Katsastus on Suomessa helpoin mittari auton kuntoa tarkastellessa. Jos auto on läpäissyt katsastuksen ilman korjauspyyntöjä, voit olla varma siitä, että auto on peruskunnoltaan hyvä.

Maahantulokatsastus on välttämätön jokaiselle tuomallemme autolle, joten voit olla rauhallisin mielin senkin suhteen, että kaikki autossa olevat lisävarusteet, vanteet, alusta jne. on muutoskatsastettu Suomen lain mukaisesti.

Me katsastamme automme Tuusulan Autokatsastus Oy:ssa.

Paras käytetty auto on siis katsastettu auto, joka sopii omiin käyttötarkoituksiin ja joka täyttää seuraavat kriteerit:

 • hyvä huoltohistoria 
 • ehjä tuulilasi 
 • ei kuulu outoja ääniä 
 • siisti sisältä ja ulkoa
 • ennen kaikkea miellyttää silmää! 

Myös Webasto tai lohkolämmitin voidaan asentaa jälkikäteen jos autossa ei sitä ole. . Suomen pakkasilla se on mitä mukavin lisävaruste 🙂 

Jos tämän luettuasi sinusta tuntuu yhä siltä, että auton hankinta tuntuu ylivoimaiselta, niin ota ihmeessä yhteyttä meihin Auto Nordicilla! 

Tutustu valikoimaamme, me autamme mielellämme

Kuinka ostaa käytetty auto?
Elämä alkaa Auto Nordicista, ole erilainen!

Tarjoamme asiakkaille online-chatin. Vastaamme mielellämme kaikkiin kysymyksiisi.

Chat avautuu oikeasta alakulmasta kilkkaamalla. Voit myös soittaa meille numeroon 010 206 0460.

Tarjoamme sinulle kilpailukykyisen rahoituskoron ja kaupat jopa ilman käsirahaa. Saat ennalta sovitun kuukausilyhennyksen, joten ei yllätyksiä!

Rahoituskumppaneinamme toimivat:

 1. Santander 
 2. LähiTapiola
 3. Nordea
 4. OP
 5. Svea

Lunastamme vaihtokaupan yhteydessä myös vaihtoajoneuvosi loppuvelan. Saat uuden ajoneuvosi vaivattomasti heti mukaan joko suoraan liikkeestä tai toimitettuna kotiin.

Viruksen kurittaessa maailmaa, voi olla hankalaa tulla paikan päälle. Tästä syystä toimitamme auton sinulle kotiisi veloituksetta ja päällisin puolin desinfioituna, kunnes tilanne paranee.