Mercedes-Benz AMG muutamalla sanalla

Historiaa

Usein luullaan virheellisesti, että Mercedes-Benz AMG® tarkoittaa ”Affalterback Motor Groupia”. Näillä kolmella ikonisella kirjaimella on itse asiassa eri merkitys.

Mercedes-Benz AMG®  nimi juontaa juurensa kahteen perustajaan; Hans-Werner Aufrect ja Erhard Melcher. Lopussa oleva ”G” on Großaspachille, joka on heidän syntymäpaikkansa.

Kaiken kaikkiaan AMG® tarkoittaa Aufrecht Melcher Großaspachia. 

AMG aloitti toimintansa vuonna 1967. Vuonna 1990 AMG oli jo arvostettu virityspaja ja se allekirjoitti Daimler-Benzin kanssa yhteistyösopimuksen. AMG:n pääseminen Mercedeksen laajan jälleenmyyntiverkoston piiriin johti AMG:n omien mallien sarjavalmistukseen. Ensimmäinen tällainen malli oli Mercedes-Benz C36 AMG vuonna 1993.

AMG aloitti kehittämällä ja testaamalla kilpamoottoreita. Yhtiön toimiala laajeni Mercedes-autojen muokkaamiseen.  Aluksi AMG valmisti päivitys- ja tarvikepaketteja Mercedes-Benz-malleihin R107, C107, W116, W123, W124, W126, R129 ja W201.

AMG suorituskyky

Lähes kaikki AMG-moottorit on valmistettu käsin ”One man – one engine” -standardin mukaisesti. Jokainen moottori on rakennettu yhden insinöörin toimesta, ja valmistuksen jälkeen sen insinöörin allekirjoitus on löytyy moottorista.

AMG -moottorin laatu tunnetaan ajotehokkuudestaan – alustajärjestelmien synkronointi muuttaa tehon todella dynaamiseksi suorituskyvyksi. AMG Ride Control -urheilujousitus ja nopeusherkkä urheiluohjaus yhdistettynä 4MATIC-nelivetoon ja parannettuun aerodynamiikkaan tarjoavat erinomaisen ajokokemuksen.

Myös AMG:n ääni on helposti tunnistettava. AMG moottoreista syntyy sävelet, jotka kantautuvat kaiken kansan korviin tätä varten suunnitellusta putkistosta. Adrenaliini on taattu ja koko skaala kulkeutuu aina 4 -sylinterisestä turbosta jyrisevään V12 moottoriin.