Mitä eroa on BMW M:n, M Sportin ja M Performancen välillä?

Mitä eroa on BMW M:n, M Sportin ja M Performancen välillä?

Yksi kirjain auttoi vahvistamaan BMW:n mainetta haluttujen sekä suorituskykyisten ajoneuvojen osalta ja se aloitti kokonaan uuden aikakauden autoteollisuudessa: M. Alun perin M-kirjain oli varattu lievästi räjähtäneille ja brutaaleille kilpa-autoille, kuten M1-superauto, E30 M3 -urheiluauto sekä E9 3.0 CSL “Batmobile”.. Tätä nykyä BMW M käsitteestä on muodostunut kokonainen perhe, joka kattaa huikean valikoiman suorituskykyisiä ja ainutlaatuisia autoja. 

Kaikki M -merkit eivät tarkoita kuitenkaan samaa asiaa.

BMW M Sport

BMW M -portaan matalin porras on M Sport. Toisin kuin M Performance tai M, jotka ovat ulkonäön lisäksi myös suorituskykyyn keskittyneitä malleja. ’M Sport’ on itse asiassa lisävarustepaketti, joka voidaan lisätä melkein mihin tahansa BMW-autoon tilaushetkellä. Jopa ylelliset mallit, kuten 7-sarja, 8-sarja ja X7, voidaan tilata M Sport -paketilla.

M-Sport ulkoa käsin

M-Sport on taso, joka on suunniteltu saamaan valittu malli näyttämään ja tuntumaan M -sarjan autolta ilman keskeisiä suorituskykyyn vaikuttavia parannuksia kuten esim; moottori, voimansiirto tai jarrut.

M Sport -lisävarustepaketin sisältö vaihtelee ajoneuvosta toiseen. Yleisellä tasolla voidaan kuitenkin sanoa, että se ehostaa autoa niin ulkoa kuin myös sisältä. Pakettiin voi kuulua M-merkkejä niin ulkopinnalla kuin myös sisällä, urheilullisempi ohjauspyörä, aerodynaaminen korisarja, erilaiset vanteet sekä esimerkiksi alustan puolella madalletut jouset ja jäykemmät iskunvaimentimet.

M-Sport sisältä käsin

M-Sport varustetut BMW:t saavat myös silmiä hiveleviä yksityiskohtia ja lisäominaisuuksia sisustan suhteen. Ensimmäinen yleisesti havaittu asia on, että M Sport -logo lisätään useimpien mallien parannettuun nahkaiseen ohjauspyörään ja vaihteenvalitsimeen sekä kynnyslistoihin.

Tämän lisäksi usein pakettiin kuuluu täysnahkaiset ja/tai alcantara -verhoillut urheiluistuimet, jotka ovat tukevampia ja paremmin varustettuja kestämään jäykempää jousitusta ja madallettua ajokorkeutta.

Mukaan kuuluu myös useasti autonavaimet, joissa värilliset päätykappaleet sekä M-Sport urheilullinen auton mittaristo. Jotkut mallit saavat myös suuremman polttoainesäiliön!

Tiivistettynä M-Sport paketti ehostaa auton ulkonäköä sekä auton käsiteltävyyttä.

BMW M Performance

Yksi porras M-Sportin yläpuolella on M Performance. 

Helppo tapa erottaa ne toisistaan ​​on mallissa oleva merkki. Esimerkiksi 140i M Sport -paketilla tarkoitetaan vain ’140i’. M Performance -versio taas mainitaan BMW M140i ja lyhennettynä ’M140i’. Kuten mainittu; M Sport on lähinnä ulkonäköä ja fiilistä, M Performance lisää aitoa suorituskykyä.

M Performance kattaa laajan valikoiman aina pienestä ja pippurisesta BMW M140i -mallista SUV-luokan BMW X-malleihin sekä ylellisyyttä tarjoaviin BMW 7-sarjan malleihin. 

M Performance ulkoa käsin

M Performance -malleissa on vakiona M Sport -paketti, joka sisältää M Sport -jousituksen ja M -aerodynamiikkapaketin. M Performance -mallit sisältävät myös muita eksklusiivisia M -yksityiskohtia. Näitä ovat design-yksityiskohdat, kuten M -merkintä kynnyslistoissa ja M -logo tummakromilla tai Cerium Grey -värillä, joka löytyy usein auton takaa.

  • Maskissa olevat ns. ‘munuaiset’ tulevat BMW M Performance värityksellä
  • Alumiinivanteet sisältävät eksklusiivisen korostusvärin
  • Pakoputken päät ovat erilaiset
  • Peilien kuoret ovat viimeistely joko Ferric Grey tai Cerium Grey värillä riippuen mallista

Moottori, alusta ja voimansiirto

BMW M Performance -mallit ovat BMW M -insinöörien taidonnäyte intohimosta voimaan, dynamiikkaan ja kollektiiviseen kokemukseen. Tuloksena on poikkeuksellisen urheilullinen luonne ja ainutlaatuinen yhdistelmä dynamiikkaa, mukavuutta ja jokapäiväistä käytännöllisyyttä.

Aina 4-sylinterisestä 12-sylinteriseen, BMW M Performance -malleissa on poikkeuksellisen tehokkaat moottorit. Lisäksi vaikuttava moottorin ääni tehostaa urheilullista ajokokemusta, ja jokaisella BMW M Performance -mallilla on oma erottuva ääni.

xDrive on saatavana lisävarusteena tai vakiona mallista riippuen. M Performancen älykäs nelivetojärjestelmä korostaa enemmän takapyöriä.

Ohjaustehostinta on muokattu yksilöllisesti jokaiselle mallille, mikä tarjoaa ainutlaatuisen ohjaustuntuman.

Erityiset jousitusasetukset muuttavat moottorin erinomaisen suorituskyvyn vaikuttavaksi ajodynamiikaksi, mukaan lukien yksilöllisesti konfiguroidut jousi- ja iskunvaimennusjärjestelmät.

M Performance -malleissa on suuremmat vanteet ja jarrulevyt. Joissakin malleissa on erityisesti suunnitellut M Performance -renkaat.

BMW M 

Se ylin porras.

BMW aloitti 1960-1970 -luvuilla oman kilpaohjelmansa. Yhtiö lisäsi korkean suorituskykyn automalleihinsa M-kirjaimen, joka tarkoittaa “motorsport” – eli moottoriurheilua. 

Motorsport -mallisarjan ensimmäinen katulaillinen auto sai vuonna 1978 nimekseen jo ikoniksi muodostuneen M1, joka luokiteltiin myös superautoksi. BMW M1 on ainoa M-sarjan auto keskimoottorilla.

Tätä nykyä BMW M mallisto on laajentunut varsin monipuoliseksi valikoimaksi, jolla voidaan vastata kuluttajan vaatimuksiin.

BMW M sarjaluokka sisältää perinteisesti modifioituja moottoreita, vaihteistoja, jousituksia, sisätilojen verhoiluja, aerodynamiikkaa ja ulkoisia muutoksia erottaakseen ne vastaavista muista mallisarjan autoista. Kaikki M -mallit testataan BMW:n omassa yksikössä Nürburgringin kilparadalla Saksassa. 

Auto Nordic räätälöi juuri sinulle sopivan BMW auton

Onko kiikarissa M-Sport, astetta dynaamisempi M-Performance tai M-luokan BMW? Olemme kustomoineet autoja jo vuosia ja teemme tätä jatkuvasti. Meidän kautta saat tilauksesta unelmiesi auton juuri sillä varustuksella sekä ulkonäöllä mistä olet haaveillut.

Tutustu nykyiseen valikoimaan tästä

Mikäli valikoimasta ei juuri tällä hetkellä löytynyt sinulle sopivaa menopeliä – otathan rohkeasti yhteyttä ja kerrot tarpeistasi. Toteutetaan unelmasi yhdessä!