Vaikea valinta BMW M vai BMW Alpina?

Useimmat BMW:n omistajat ja harrastajat tietävät kuuluisan M-kirjaimen (se maailman tehokkain kirjan). Jos jostain syystä se ei vielä ole tuttu, lue ihmeessä toinen artikkeli tästä aiheesta blogistamme. BMW M kätkee sisälleen kilpa-auton dna:n silti pysyen katuautojen luokassa. 

Varjoissa piilee kuitenkin toinen yritys, jonka voi yhdistää helposti BMW merkkiin, joka myös toisaalta jää usein huomiotta tai sitä ei mainita ollenkaan. BMW:n ja Alpinan suhde juontaa juurensa yli 50 vuoden taakse, ja yhteystyöhön vuosien varrelle mahtuu monia kymmeniä upeita automalleja. 

Alpina kuvastaa ylellisyyttä ensisijaisesti, mutta se ei tarkoita, että auton suorituskyky olisi kokonaan jätetty huomiotta. Alpina uudelleenohjelmoi tuotantomoottorit tavallisista BMW:n 3-, 5-, 6- ja 7-sarjoista tarjoten kuljettajalle huomattavasti mallisarjan perusversioon nähden enemmän tehoa ja suorituskykyä. Tuloksena on todellisia luksusmatka-autoja, jotka ovat uskomattoman nopeita. Näiden kahden merkin välillä on lukuisia eroja, mutta kumpi on luultavasti parempi jokapäiväisillä teillä?

Kumpi on teiden kuningas, Alpina vai BMW M?

Radalla syntynyt ja kasvatettu BMW:n M-divisioona aloitti kilparadalla eikä ole harhautunut pois kurssilta. BMW:n vakiomalleihin nähden M-sarjan autoihin vaihdettiin niin voimansiirto- kuin myös moottorin suhteen kovasti osia suorituskykyä silmällä pitäen. Moottorit, jousitukset, putkistot, jarrut, korisarjat, sisustan yksityiskohdat jne. erottavat M-sarjalaiset BMW:n vakiomalleista. Edellä mainitut muutokset tähtäävät nimenomaisesti suorituskykyiseen kokonaistunnelmaan – mikä taas tekee näistä autoista milten poikkeuksetta erittäin hauskoja. Toiset taas saattavat kokea M-sarjan hieman liian meluisana tai rata-automaisena ostaakseen tällaista jokapäiväiseen ajoon.

Alpina puolestaan ​​ottaa lähestymistavakseen hieman erilaisen kulman. Sisustus on ylellisempi ja mittatilaustyönä tehty. Alpinaan istuessa kuljettaja kokee olonsa ylelliseksi ja aina myös ainutlaatuiseksi. Vaikka Alpinalla lähestymistapa on ylellisyys – ei suorituskykyä missään tapauksessa unohdeta. Moottorit kasataan käsityönä ja ne optimoidaan huippuunsa antaen kuljettajalle tilanteessa kuin tilanteessa juuri oikean vasteen autolta. 

Millaisista suorituskyvyistä Alpinan kohdalla sitten puhutaan? 

Vuoden 2020 XDrive Alpina B7:n huippunopeus on 330 km/h ja taas uuden M5 Competitionin huippunopeus on 305 km/h. Vaikka M5 on varmasti nopeampi 0-100 km/h (3,1 sek) vs. Alpina B7 (3,5 sek) – täytyy muistaa, että tämä Alpina B7 on BMW 7-sarjaan pohjautuva täyskokoinen sedan.

BMW M on radalle ja Alpina on auto, joka vie sinut perille

Autoalan väsymätön intohimo, huipputekninen koulutus, innovaatioiden jatkuva käyttöönotto ja hyvä sekoitus intohimoisten ”liikkujien” tiimi tuottavat ainutlaatuisia ja tehokkaita ALPINAn valmistamia korkean suorituskyvyn autoja, jotka tarjoavat täydellisen jokapäiväisen käytettävyyden. – Alpina

Alpina on niin kutsuttu BMW:n autokäsityöläinen. Moottorit valmistetaan käsin, ja sisustuksen suhteen voidaan valita Alpinan omasta valikoimasta yksityiskohdat BMW:n tavallisten nahkojen ja ompeleiden sijaan. Alpinan luotua auton sisustan, moottorin ja muut voimansiirron osat, ne lähetetään BMW:n tehtaalle loppukokoonpanoa varten. Alpinan tavoitteena ei ole olla se aggressiivinen, radalle valmis peto, josta M-sarja tunnetaan. Pikemminkin ne ovat yksinkertaisesti tehokkaita ja ylellisiä. Luotu jokapäiväiseen ajamiseen tarjoten päivittäistä ylellisyyttä ja ajomukavuutta. 

Tämä filosofia on ollut Alpinalla alkumetreistä lähtien ja tällä myös taataan pitkällä aikavälillä toimivampi, nautinnollisempi sekä monipuolisempi kokonaisuus. Alpinalta saat aina suorituskykyä ilman uhrausta ylellisyydestä tai mukavuudesta, jota päivittäisessä ajossa tarvitaan.

Alpina yhdistää kaksi eri maailmaa 

Mikäli kiikarissa on se ns. täydellinen daily-driven auto, jossa yhdistyy teho sekä ylellisyys – Auto Nordic suosittelee tutustumaan Alpinan mallistoon. Uusi Alpina B7 tuottaa 600 hevosvoimaa ja on luonnollisesti neliveto. Juuri näin, 600hv ja sedan – 0-100km/h taittuu 3,5 sekunnissa. Unohtui vielä mainita, että puhutaan siis ylellisestä ja täysikokoisesta sedanista, joka siis pohjautuu BMW 7-sarjaan. Ihan vertailunkohteena esim. BMW M3 Competition suoriutuu 0-100km/h 4,1sekunnissa. 

Harvinaista herkkua, uutena ja käytettynä

Alpina on epäilemättä loistava merkki, joka on pariutunut BMW:n kanssa valmistamaan hämmästyttävän nopeita autoja vuosien varrella. Miksi niitä sitten näkee niin harvoin liikenteessä?

Lyhyesti ja yksinkertaisesti valmistusmäärät Alpinalla ovat erittäin maltilliset. Vuodessa uusia Alpinan yksilöitä valmistuu vain n. 1200 – 1700 maailmassa. 

Vertailun vuoksi edellisen sukupolven F10 M5:tä valmistettiin tuotantovuosiensa aikana hieman yli 19 000 yksikköä. F80 M3 lähes 35 000 yksikköä. Pelkästään M5:n osuus Alpinan nykyisestä tuotannosta on yli 10 vuotta.

Kiinnostuitko Alpinasta?

Me Auto Nordicilla olemme erikoistuneet ajoneuvojen tuontiin asiakkaille. Etsimme mielellään juuri sinun kriteerisi täyttävän Alpinan ja tuomme sen Suomeen, verot maksettuna, auto rekisteröitynä ja ilmaisella kotiinkuljetuksella. 

Tutustu tuontipalveluumme ja ota rohkeasti yhteyttä!